2-dagars vildmarksäventyr med spännande gruvsafari

Vildmarksäventyr med gruvsafari och övernattning i skogshuggarkoja.

Den 4-hjulsdrivna bilen knorrar lite under vikten av passagerare och packning. Vägarna är stundtals gröna och igenvuxna och ni får uppleva de djupa skogarna på nära håll.

De slingrande småvägarna, där vissa av vägarna är näst intill en enkel skogsstig, tar vi oss sakta fram till vårt mål. Ibland får man känslan av att det är tur vi åker en bil med fyrhjulsdrift.

Vårt nattläger är en skogskoja som ligger vackert vid en porlande bäck.
Middagen tillagar vi gemensamt över elden och de som vill sitter kvar runt lägerelden i skymningen och njuter av skogen och elden.

Efter en tidig näringsrik frukost diskar och städar vi ur vår stuga och kör en kortare sträcka för att komma fram till en, för många okänd gammal nedlagd gruva med en lång historia av gruvdrift.

Vi tar oss ned i en flera 100 år gammal gruva där äventyret väntar dem som vågar.
Vi förses med hjälm och pannlampa och tar oss ned i gruvan via personalschaktets 110 meter långa trappa. Där får vi en guidad visning i en förhållandevis orörd gruva där tiden stått stilla sedan den brukats i flera 100 år. Vi får se Indiana Jones-salen i facklornas sken och får vi höra historien om gruvans storhetstid och om vad som gömmer sig djupt ned under vattnet längst ned i gruvan. De som vill kan prova att åka linbana över en underjordisk sjö. Du är säkert fastspänd i en sele och hänger i en vajer 6 meter ovan vatten.
Turen avslutas med en ganska mödosam vandring uppför de 384 trappstegen, upp till marknivå där vi äter lunch innan avfärd hemåt.

Pris
Vuxen: 1.850kr
Barn upp till 12år: 1.350kr

Kontakta oss för närmare information:
info@swenture.se eller Malin: 0709-264860

BOKA UPPLEVELSE

Reseinformation

Dag 1
Samling kl. 09.00. Vi rivstartar med att åka en lite skogsslinga där bilen får visa hur den tar sig fram i terrängen, därefter kör vi vidare på grusvägar mot vårt mål. Lunchen äter vi mitt i skogen över elden. Nattläger hittar vi i en i torparstuga/skogskoja. Middag tillagar vi gemensamt över elden.

Dag 2
Frukost med ägg, smörgåsar, kaffe, te, mumsiga pålägg, gröt mm. Kortare biltur till spännande gruvsafari, Vi tar oss en fika innan nedgång i gruvan. Lunch efter gruvsafari.
Åter ca 17.00

Att tänka på
Resan sker i huvudsak utomhus så ta med varma och bekväma kläder och skor och regnkläder.
Normal kondition och rörlighet är bra. Personer med knäproblem kan uppleva att nedgången känns

Ta med
Sovsäck, liggunderlag, vattenflaska, ficklampa, praktiska och oömma kläder och snacks.
Möjlighet finns att hyra sovkit: sovsäck/lakan/resekudde 150 kr/st

Resa och packa
Packa i en mjuk väska eller tex persedelpåse, då ditt bagage kommer att placeras i en vattentät låda/väska på taket. Hårda väskor som kabinväskor eller resväskor kan inte tas med.

Sova
Vi sover i en mysig skogskoja med liggunderlag och fårfäll, värmekälla finns i form av en eldstad. Det finns inte rinnande vatten eller el.

Gruvan
Gruvan har en temperatur på ca +4 grader och det kan stundtals vara lite blött i orterna, så ta med varma och oömma kläder, skor och handskar. För att följa med ned i gruvan krävs normal kondition och rörlighet. Barn och ungdomar är välkomna i gruvan men endast i målsmans sällskap. För att åka linbana så måste man vara minst 120 cm.

BOKA UPPLEVELSE